Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2007 13:45

Обвинувачений в США російський дипломат проситься у в"язницю

Російський дипломат Володимир Кузнєцов, якого США звинувачують у змові з метою відмивання грошей, має намір піти до в"язниці навіть у тому випадку, якщо його адвокати подадуть апеляцію на вирок суду.

За його словами, він не наполягатиме на продовженні домашнього арешту. "У мене вже немає коштів оплачувати оренду квартири та комунальні послуги – адже минуло майже два роки після мого арешту. Єдиний вихід з ситуації, що склалася, – сісти у в"язницю за рахунок американського платника податків", – пояснив Кузнєцов.

Кузнєцова заарештовало ФБР 1 вересня 2005 року в Нью-Йорку. Його звинуватили в тому, що він позичив у свого друга співробітника ООН Володимира Яковлєва 300 тисяч доларів, нібито знаючи про те, що ці гроші нажиті злочинним шляхом.

На Кузнєцова як на свого спільника вказав сам Яковлєв, коли йому пред"явили звинувачення у відмиванні грошей. За співпрацю зі слідством Яковлєва відпустили, а Кузнєцов відмовився визнати свою провину. У березні 2007 року присяжні визнали його винним у змові з метою відмивання грошей.

Виголошення вироку, яке має відбутися 4 вересня, російський дипломат чекає під домашнім арештом на орендованій квартирі в Нью-Йорку, а його пересування контролює закріплений на нозі електронний датчик. Кузнєцов пояснив агентству, що, після його затримання ФБР і зняття з нього імунітету тодішнім генсеком ООН Кофі Аннаном, він залишався саме російським дипломатом, а не співробітником секретаріату ООН.

Росіянин, якого в ЗМІ називають "чиновником ООН", заявив, що ніколи ним не був. "Близько 25 років я віддав роботі в російському МЗСі, з яких останні п"ять років брав участь як експерт у роботі виборного допоміжного органу Генасамблеї ООН – Консультативного комітету з адміністративних і бюджетних питань", – пояснив Кузнєцов, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Обвинувачений в США російський дипломат проситься у в"язницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути