Ексклюзиви
четвер, 14 серпня 2008 16:35

ОБСЄ збільшить в 10 разів число військових спостерігачів в Грузії

Більш ніж в 10 разів збільшить Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) число своїх військових спостерігачів в Грузії. Як повідомляє РІА Новости з посиланням на спецпредставника діючого голови ОБСЄ Хейкі Талвітіє, чисельність таких спостерігачів виросте з восьми до ста чоловік.

За словами Талвітіє, загальна чисельність місії ОБСЄ в Грузії складе 300 осіб. Він повідомив, що ця пропозиція обговорювалася на засіданні постійної ради ОБСЄ в четвер і не викликала заперечень. Де планується розмістити спостерігачів, не уточнюється. Офіційне рішення з цього питання може бути ухвалене найближчим часом. Президент Південної Осетії Едуард Кокойти 14 серпня в ефірі каналу "Вести 24" висловився проти розміщення на території республіки спостерігачів ОБСЄ.

Місія ОБСЄ в Грузії була відкрита в грудні 1992 року для надання допомоги у врегулюванні збройних конфліктів в країні. У завдання місії також входить підтримка уряду Грузії в питаннях демократизації, захисту прав людини і забезпечення верховенства закону.


Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ збільшить в 10 разів число військових спостерігачів в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути