Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2019 04:15

Обов'язковий дрес-код та обмін ролями - як святкують день родини в Україні
6

Традиційно 8 липня в Україні святкують день родини. Він припадає на день Петра і Февронії, покровителів сім'ї та шлюбу. Вони є зразком християнської сім'ї.

День родини почали святкувати з 2012 року. Указ Президента про "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011-го. Цю дату відзначають тільки в Україні. У світі більшість країн відзначає день сім'ї 15 травня. Ця дата встановлена Генеральною Асамблеєю ООН з 1993 року.

Автор: Facebook
  8 липня святкують день родини
8 липня святкують день родини

Цьогоріч у Києві вперше святкують день родини. О 16:00 на Контрактовій площі зберуться кияни та гості міста. Організатори підготували святкову програму з розіграшем призів, розвагами для дітей, виставку-ярмарок творчих робіт родин столиці та майстер-класи з народних ремесел. Відбудеться конкурс на кращу сімейну візитівку з теми "Дерево роду". О 18:30 відбудеться урочиста церемонія нагородження сімей Києва, які прожили у шлюбі 50 і більше років, переможців міського конкурсу "Сім'я року", одиноких батьків та матерів, що самі виховують дітей, переможців конкурсу на кращу сімейну візитівку. Завершить святкову подію гала-концерт за участю відомих виконавців, учасників телевізійних талант-шоу.

Автор: Facebook
  8 липня святкують день родини
8 липня святкують день родини

"День родини святкуємо двічі на рік. Перший - 15 травня, другий - 8 липня. В цей день стараюсь відкласти всі справи на потім і провести час зі своєю сім'єю. Ходимо в центральний парк, їмо солодку вату й катаємось на атракціонах", - розповідає Gazeta.ua Олександр Воловик з Вінниці.

Автор: Facebook
  8 липня святкують день родини
8 липня святкують день родини

В Івано-Франківську вперше пройде фестиваль родини, із обов'язковим дрескодом - вишиванкою . У програмі передбачені психологічні майстерні, конкурси, вистави, годинний конкурс вишиванки.

Автор: Facebook
  8 липня святкують день родини
8 липня святкують день родини

"Щороку в цей день міняємось з дітьми ролями. Батьки в ролі дітей, діти - в ролі батьків. Встановлюємо правила й так розважаємося. Минулого року 7-річний син ходив у класичному костюмі по будинку й командував 11-річною сестричкою, а вона - готувала йому яєчню. За рахунок цього діти розуміють, як воно бути дорослими, а батькам теж іноді хочеться побути дітьми", - розповідають Олена та Микола Мороз зі столиці.

Автор: Facebook
  8 липня святкують день родини
8 липня святкують день родини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хай валяється. Як не моє, взяти не смію" - чого вчать батьки відомих і успішних українців

У неділю, 12 травня, в Україні відзначають День матері. Свято встановлене згідно з Указом Президента "Про День матері" від 10 травня 1999 року і відзначається кожної другої неділі травня.

Цього дня вітають виключно матерів і вагітних жінок – майбутніх мам. Свято виникло у США. Спочатку це була ідея пацифістів – відзначати цей день як день єдності матерів у боротьбі за мир.

Зараз ви читаєте новину «Обов'язковий дрес-код та обмін ролями - як святкують день родини в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути