Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 04:46

Оприлюднили приголомшливі результати написання радіодиктанту єдності

Автор: nrcu.gov.ua
  Радіодиктант національної єдності: 124 учасника написали диктант без жодної помилки
Радіодиктант національної єдності: 124 учасника написали диктант без жодної помилки

Щорічний радіодиктант національної єдності написали без жодної помилки 124 учасника. Одну помилку допустили 322 людей.

Переможців оголосили у прямому ефірі "Українського радіо". За місяць там перевірили 28 999 робіт. Понад 11 тисяч листів прислали в електронному варіанті.

Цьогоріч мовознавець Олександр Авраменко написав текст для диктанту "Наші пісні". Ніхто до останнього не знав про що йтиметься у тексті.

"Найчастіше помилялися з розділовими знаками. Але щороку грамотних робіт більшає. В межах тисячі людей зробили по дві помилки. Це високий показник. Диктант був складний. Минулого року прислали 21 тисячу 22 листа. 60 написали без жодної помилки", - каже Gazeta.ua координатор XVII радіодиктанту національної єдності Аліна Акуленко.

Стає ширшим міжнародний формат радіодиктанту. Листи присилають з Франції, Єгипту, Нідерландів, Польщі, Чехії, Англії, Німеччини.

"Як виявляється, в Стамбулі є українська гімназія. Звідти надійшла ціла посилка з листами. Щоправда, з них немає переможців", - каже Аліна Акуленко.

Щорічний радіодиктант писали українці по всьому світі. Вперше переможцем з-за кордону стала українська студентка Вікторія Бородавченко, яка навчається у місті Бурса в Туреччині.

"Це мій другий радіодиктант. Писала сама, слухаючи ефір зі сторінки у Фейсбуці Українського радіо. Рідні вболівали за мене з міста Славута Хмельницької області", - каже Вікторія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 тисяч чиновників мають заговорити українською - Слабошпицький

Найбільше переможців з Київщини, Львівщини та Донеччини. Лише по одному переможцю — з Вінниччини, Чернігівщини, Кіровоградщини, Полтавщини та Чернівців.

Подарували переможцям дипломи, словники та художню літературу.

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Започаткували його 1997-го.

Цього дня згадують автора "Повісті минулих літ" Нестора Літописця. Саме його вважають "батьком української словесності".

Колись цього дня віддавали до школи дітей. Батьки йшли до церкви та ставили свічку перед образом преподобного Нестора. Вірили, він допоможе дитині вивчитися. І, головне, вчитися багато, старанно і завжди. Адже "користь від цього є велика", бо "Хто вчиться змолоду – не зазнає на старість голоду".

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили приголомшливі результати написання радіодиктанту єдності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути