неділя, 08 лютого 2009 13:08

Обама додасть повноважень Раді національної безпеки

Обама додасть повноважень Раді національної безпеки
Президент США Барак Обама планує реорганізувати Раду національної безпеки країни, наділивши її більш суттєвими функціями. Президент має намір розширити склад Ради безпеки і додати їй більш широкі повноваження в розробці стратегій з внутрішніх та міжнародних проблем. Про це в американській пресі розповів радник Обами з національної безпеки Джеймс Джонс. Він пояснив, що "світ, у якому ми живемо, зазнав драматичні зміни за останнє десятиріччя", і Рада національної безпеки США повинна йти в ногу з часом, щоб не стати анахронізмом.

Американський Радбез, створений після Другої світової війни як дорадчий орган при президентові у військових і дипломатичних питаннях, після реорганізації буде залучений в сферу інтересів міністерств енергетики, торгівлі і фінансів, а також правоохоронних органів, заявив Дж.Джонс. Оновлена Національна рада безпеки буде мати справу з такими проблемами XXI століття, як кібербезпека, енергія, кліматичні зміни, національне будівництво ", передає РосБізнесКонсалтинг з посиланням на Reuters.
Зараз ви читаєте новину «Обама додасть повноважень Раді національної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути