понеділок, 16 березня 2009 10:10

Нью-Йорк може піти під воду раніше за Лондон

Нью-Йорк може піти під воду раніше за Лондон
Нью-Йорк може опинитися під водою протягом століття. Через танення льоду Гренландії та Антарктики рівень океану, що омиває мегаполіс, може до 2100 року підвищитися на 51 сантиметр. В даний час місто знаходиться в середньому на відмітці п"яти метрів вище за рівень океану, в деяких місцях берегова лінія Манхеттена розташована на відмітці 1,5 метра вище за рівень моря.

Згідно досліджень учених штату Флорида, через сто років Нью-Йорк опиниться в більш вразливому положенні, ніж Лондон, Токіо, Сідней, Маямі або Сан-Франциско. До 2100 року різко виросте небезпека руйнувань від штормів і ураганів. Ризик повеней збільшиться також для Вашингтона та Бостона, пише журнал Nature Geoscience.

Відзначимо, що це вже не перший подібний прогноз відносно Нью-Йорка. Раніше оцінка дослідників була навіть більш песимістичною.

У 2006 році американські учені заявили, що в результаті глобального потепління до 2100 року рівень світового океану підвищиться на шість метрів. Це створить загрозу, відзначали дослідники з США, не тільки для Нью-Йорка, але також для Лондона, Мумбаї та Токіо, для Нідерландів, Бангладеш та Флориди.

У тому ж 2006 році у Великобританії були опубліковані результати довгострокового прогнозу зміни клімату в результаті глобального потепління. Учені, які вивчають його наслідки, припустили, що до 3000 року температура на Землі може підвищитися на 15 градусів за Цельсієм, а рівень моря підніметься більш ніж на 11 метрів.

За матеріалами: РІА Новости, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Нью-Йорк може піти під воду раніше за Лондон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути