пʼятниця, 18 квітня 2008 13:39

Японія незадоволена пропозицією США щодо викидів парникових газів

Японський міністр з питань екології Ічиро Камощіта заявив, що його країна не згодна із запропонованим президентом США Джорджем Бушем планом зі скорочення викиду парникових газів. Японія вважає, що цього плану недостатньо.

Міністр зазначив, що позначені Бушем рубежі "далекі від рівня, на який розраховують в Японії". "Відверто кажучи, я хотів би, щоб Сполучені Штати займалися розв"язання проблеми глобального потеплення в активнішій манері", - підкреслив Камощіта.

Але в той самий час міністр привітав готовність США встановити певні тимчасові рамки при виконанні зобов"язань в цій сфері.

Камощіта сказав, що Японія "зацікавлена в тому, щоб США прагнули до вищих цілей".

Раніше, на цьому тижні Буш заявив, що США добиватимуться до 2025 року припинення зростання об"ємів викиду в атмосферу своїх парникових газів, що викликають глобальне потепління.

За його словами, "доведеться більш прискореними темпами" скорочувати об"єми викиду парникових газів "енергетичним сектором, щоб свій пік вони пройшли в найближчі 10-15 років, а потім почали падати".

Крім цього президент також сказав, що США не заперечують проти створення нової міжнародної угоди про скорочення викидів в атмосферу парникових газів.

Річ в тому, що ця угода повинна прийти на зміну Кіотському протоколу, дія якого закінчується в 2012 році.

Але, з погляду Вашингтона, нова домовленість повинна буде включати не тільки розвинені, але і держави, що розвиваються, зокрема Китай і Індію.

Як відомо, глобальна зміна клімату стане однією з ключових тем майбутнього в липні на острові Хоккайдо саміту "вісімки", на якому головує Японія.

Ічіро Камощіта висловив надію на те, що на нараді лідерів Групи вісімки "вдасться намітити більш амбітні цілі", і закликав США "підтримати ці зусилля".

Нагадаємо, що нещодавно, 14 березня, на саміті в Брюсселі лідери 27 держав Європейського Союзу обговорювали, як скоротити викиди парникових газів, а також чи буде масштаб скорочень залежати від рівня економічного розвитку кожної конкретної країни.

На думку експертів, найбільші суперечки під час переговорів викликала проблема скорочення викидів, які припадають на частку енергоємних галузей промисловості, - таких, як металургія, автомобілебудування і виробництво цементу.

Як відомо, вирішити цю проблему особливо складно, враховуючи зростаючі ціни на нафту і тривалу кризу на світових фінансових ринках.

Зазначимо, що 2007 рік, за свідченням науковців, виявився одним із найжаркіших на планеті починаючи з 1850 року. І це не дивлячись навіть на ефект тихоокеанського атмосферного явища "Ла-Нінья", котре охолоджує атмосферу, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Японія незадоволена пропозицією США щодо викидів парникових газів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути