Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 11:49

Новий Податковий кодекс погіршить підтримку виробників м'яса та молока

Новий Податковий кодекс погіршить підтримку виробників м'яса та молока
Проект Податкового кодексу не враховує інтересів виробників молока та м'яса.

Про це Gazeta.ua повідомив генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа, коментуючи норми Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою в першому читанні.

"З нашої точки зору, зміна державної політики має ґрунтуватись на детальному аналізі можливих переваг та недоліків того чи іншого варіанту нарахування і виплати дотацій. Основні переваги чинного механізму - відсутність потреби в адмініструванні держави та отримувачів дотації, розподіл коштів на всі види м'ясо-молочної сировини, що здаються на переробку, – зазначив Лапа.

Згідно з чинним законодавством, усі податкові зобов'язання переробних підприємств з ПДВ акумулюються на окремих рахунках і розподіляються виробникам молока і м'яса пропорційно обсягам зданої сировини.

За словами Володимира Лапи, норми Податкового кодексу однозначно погіршують державну підтримку за всіма параметрами, а запропонований механізм виплат на голову корови забезпечуватиме хіба що більш рівномірний розподіл державної підтримки серед власників корів.

"Зважаючи на негативні тенденції і проблеми, що мають місце в галузі молочного скотарства, збереження існуючого механізму виплати дотацій виробникам молока і м'яса на 2011 рік має супроводжуватися розробкою та опрацюванням альтернативних варіантів підтримки, які будуть відповідати вимогам СОТ", - переконаний Лапа.

"Нова редакція проекту Податкового кодексу не надає можливості розроблення та прийняття альтернативних варіантів підтримки виробників молока та м'яса", – додав експерт аграрних ринків УКАБ Інна Ільєнко.

Вона вважає, що потрібно зберегти існуючу податкову підтримку виробників молока і м'яса, в тому числі особистих селянських господарств.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України на засіданні в минулий четвер підтримала у першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України.
Зараз ви читаєте новину «Новий Податковий кодекс погіршить підтримку виробників м'яса та молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути