понеділок, 11 жовтня 2010 11:13

Колесніков хоче змусити платити податки "бабусь на базарі"

Колесніков хоче змусити платити податки "бабусь на базарі"
У Податковому кодексі не передбачається податкових преференцій малому бізнесу, оскільки всі підприємці повинні бути в однакових умовах

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков в інтерв'ю Коммерсант-Україна.

"Усі суб'єкти підприємницької діяльності, починаючи з Auchan і закінчуючи бабусею на базарі, повинні платити однакові податки Інакше це недобросовісна конкуренція, - впевнений Колесніков.

Він також сказав, що "не проти того, щоб малий бізнес працював без податків, але тоді всі повинні працювати без податків. Продаж печива в супермаркеті і на базарі не відрізняється".

"Я не знаю в новітній історії людей, які б збагатилися на базарі - навіть у Туреччині. Багатство досягається блискучою освітою і розумінням сучасного бізнесу. На базарі - продасте ви 100 джинсів або 150 - ви не збагатитеся", - зазначив представник уряду.

Вихід із ситуації Колесніков бачить у підвищенні зарплат у реальному секторі економіки - машинобудуванні, металургії, вугільній промисловості.

"Зараз намічається масштабна модернізація в металургії, і зарплати там стануть набагато вищими. Тоді виникне і цивілізований сектор послуг - чим більшу зарплату будуть отримувати на меткомбінатах, тим вищою буде потреба у пральнях, автомийках та ресторанах. А якщо всі будуть займатися малим бізнесом, то де заробити гроші, щоб витратити їх у ресторанах? На базарі? Так не буває ".

Нагадаємо, що Рада прийняла новий Податковий кодекс у першому читанні.
Зараз ви читаєте новину «Колесніков хоче змусити платити податки "бабусь на базарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути