неділя, 24 червня 2012 18:18

Новий КПК створює ще сприятливіший грунт для корупції – юрист

Новий КПК створює ще сприятливіший грунт для корупції – юрист
За словами Теличенко, ситуація й далі погіршуватиметься в найближчі кілька років, коли йдеться про тенденції до самосуду. Фото: dif.org.ua

На думку відомого українського юриста Валентини Теличенко, новий Кримінально-процесуальний кодекс не вирішить проблеми в судових та правоохоронних органах України.

Про це вона заявила під час прес-конференції.

"Багато було розмов про те, що новий Кримінально-процесуальний кодекс вирішить якісь проблеми в Україні. Я зовсім не схильна думати, що так станеться, – говорить правозахисник. – Зокрема через те, що ті проблеми, які було зафіксовано в старому КПК, новим кодексом вирішені не були. Більше того, його концепція є такою, що створює ще сприятливіший грунт для корупції, для негативної співпраці між прокурором і слідчим, суддею і суддями. Як наслідок, сподіватися, що проблема буде розв'язана з уведенням нового КПК не можна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через помилку судді будь-який вирок у справі Луценка може бути скасовано - Баганець

За словами Теличенко, ситуація й далі погіршуватиметься в найближчі кілька років, коли йдеться про тенденції до самосуду. Оскільки, на її думку, правоохоронні органи й судова система сьогодні не демонструють жодного бажання змінити ситуацію на краще.

"Оскільки бажання до самосуду є здебільшого індивідуальним, то воно не відразу переростає в значний загальнодержавний рух, який би спроможний був вимагати серйозних системних, фундаментальних змін у державі. Але цей самосуд створює небезпеку для життя окремих людей. Будь-яка особа, засліплена кривдою, бажанням досягнути правду власними зусиллями, яка стоїть з вилами на вулиці, становить небезпеку для суспільства. Тому що це неприйнятна форма вирішення проблем", – зазначила юрист.

Зараз ви читаєте новину «Новий КПК створює ще сприятливіший грунт для корупції – юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути