вівторок, 29 травня 2012 15:41

Янукович заявив, що новий КПК полегшить життя суспільству

Янукович заявив, що новий КПК полегшить життя суспільству
Віктор Янукович розхвалив новий КПК. Фото: podrobnosti.ua

Прийняття нового Кримінального процесуального кодексу України відіграє важливу роль не лише для роботи судової системи, а й для всього українського суспільства, правового захисту громадян.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це президент Віктор Янукович сказав у своєму виступі під час церемонії складення присяги особами, вперше призначеними на посаду професійного судді.

"Вірю, що результатом впровадження цього закону стане забезпечення справжньої змагальності та рівності сторін у кримінальному процесі, підвищення оперативності кримінального провадження, а також встановлення дієвої системи гарантій захисту прав і свобод учасників кримінального провадження", - зазначив Янукович.

Янукович закликав суддів не бути сліпими до людських доль

Президент також висловив переконання, що значну увагу сьогодні слід приділити питанням удосконалення організації роботи судів, їхніх апаратів, створення належних умов для реалізації людьми своїх прав у судах.

"Кожен громадянин має відчувати підтримку держави у доступі до правосуддя в судах усіх рівнів та спеціалізацій", - підкреслив він.

Для цього, за словами Януковича, необхідно насамперед забезпечити доступ громадян до інформації про судові засідання, надати їм можливість швидко та безперешкодно подавати до суду документи, створити зручні умови для ознайомлення з матеріалами справи тощо.

Зараз ви читаєте новину «Янукович заявив, що новий КПК полегшить життя суспільству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути