пʼятниця, 01 квітня 2011 10:06

Новий глава УГКЦ каже, що про патріархат з Папою не говорив

Новий глава УГКЦ каже, що про патріархат з Папою не говорив

Новообраний глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук не говорив із Папою Римським про створення патріархату УГКЦ.

Про це верховний архієпископ УГКЦ сказав у "Бі-Бі-Сі".

"Наш візит до Святішого отця не мав на меті вести мову про патріархат чи про ті наші давні прагнення такого розвитку і завершеного статусу нашої Церкви. Мета візиту – засвідчити нашу видиму і повну єдність з Апостольським престолом", - сказав він.

"Очевидно, я розумію зацікавлення нашої Церкви. Ми будемо розвиватися, але рішення про надання статусу патріархату належить до компетенції Святішого отця. З нашого боку надмірної настирливості не було і не буде з цього приводу. Ми будемо працювати", - запевнив глава УГКЦ.

За його словами, у "короткій розмові" з понтифіком йшлося про виклики і завдання, які стоять перед Греко-католицькою церквою в Україні.

"Одне з таких завдань – це відкритість і праця для того, щоб той екуменічний діалог, який існує між католицькою і православною церквами, міг успішно продовжуватися на теренах Україні", - сказав Святослав Шевчук.

"Я розповів Святішому отцеві, що під час літургії моєї інтронізації у Києві були присутні представники усіх православних церков України. Тоді, як я підійшов під час співу до кожного з них і промовив літургійну фразу: "Христос посеред нас", то кожен з них відповів мені: "Є і буде". Це був дуже цікавий знак їхньої відкритості, що дійсно на тому полі ми маємо ще дуже багато завдань і праці", - додав глава УГКЦ.

Новий глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук був обраний більшістю голосів учасників виборчого синоду УГКЦ. Перші три дні виборів результату не принесли - тоді для перемоги потрібно було набрати дві третини голосів. Після офіційного підтвердження з Ватикану, яке було отримано 25 березня, єпископ, обраний главою УГКЦ, дав обіцянку ревно виконувати свої обов'язки.

Зараз ви читаєте новину «Новий глава УГКЦ каже, що про патріархат з Папою не говорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути