Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2007 18:06

Новий автобан Одеса – Рені побудує Мінтранс

Міністерство транспорту і зв"язку України планує будівництво автобана Одеса – Рені вартістю близько $2 млрд. Про це на прес-конференції в Одесі повідомив міністр транспорту і зв"язку України Микола Рудьковський.

За його словами, будівництво автобана планують на умовах концесії. Міністр відзначив, що уряд України визнав недоцільним будівництво залізничної гілки Рені – Ізмаїл у Одеській області. За даними Рудьковського, цей проект коштуватиме як мінімум $1,5 млрд і окупиться нескоро. Натомість автобан сполучить Україну з південними регіонами Європи і дозволить розвиватися району Рені (південний захід Одеської області), а також збільшить рух у міжнародних транспортних коридорах, які проходять через Одеську область.

26 липня 2005 року уряд Юрія Єханурова доручив "Укрзалізниці" фінансувати спорудження залізничної лінії Ізмаїл – Рені. Передбачалося, що на проектування й початковий етап будівництва витрачатимуться кошти з чистого прибутку залізниць, отриманого понад обсяги, передбачені річним фінансовим планом. Тодішній міністр транспорту та зв"язку Віктор Бондар стверджував, що наявність цієї залізничної гілки дала б можливість при виході з Одеси до Ізмаїла уникнути перетину кордону України з Придністров"ям. Мінтрансзв"язку оцінило розрахункову вартість будівництва в $275 млн.

Разом з тим, 21 серпня 2006 року уряд Віктора Януковича позбавив пільг цей проект, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Новий автобан Одеса – Рені побудує Мінтранс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути