Ексклюзиви
пʼятниця, 13 листопада 2009 12:29

Нинішня П"ятниця 13-го буде спокійнішою, ніж вчорашній день

Нинішня П"ятниця 13-го буде спокійнішою, ніж вчорашній день

Сьогодні, у п"ятницю 13-го, зірки не обіцяють негативних явищ, не дивлячись на фатальний збіг числа і дня й те, що така дата вважається нещасливою.

Як стверджують астрологи, 12 листопада, зазначалося з"єднання Місяця з Сатурном, і метеозалежні люди могли відчувати нездужання. У порівнянні з четвергом п"ятниця буде більш м"яким днем.

За твердженням американського психотерапевта Дональда Досса, фахівця з різного роду "фобій", в самих лише Сполучених Штатах Америки налічується близько 21 мільйонів громадян, що побоюються п"ятниці, 13-го. Іменується даний синдром терміном "параскевідекатріафобія" (paraskevidekatriaphobics).

Про те наскільки далеко зайшла ця фобія у жителів ХХI століття можна судити за наступними красномовними фактами. Менеджер з маркетингу та продажу британської компанії "Хопкінс Хоумс" Річард Олдоус визнає, що більшість покупців відмовляються оформлювати угоди з нерухомості в п"ятницю, якщо випало 13-е число.

П"ятниця, 13-е вважається нещасливим днем в більшості країн Європи, в Австралії та США.

При цьому американці побоюються цього дня, мабуть, більше інших країн і народів. Деякі мешканці США вважають за краще цього дня не виходити на службу, побоюючись, що добром подібна "авантюра" в такий нещасливий день не скінчиться.

Багато хто відмовляється у п"ятницю, 13-го обідати в ресторанах зі страху отруїтися. Чимала кількість хірургів ніколи не призначають на цей день операції.

Ну а вже грати в "чорну" п"ятницю весілля, підписувати великий контракт або йти на інтерв"ю до потенційного роботодавця вважається мільйонами добропорядних громадян просто самогубним підприємством.

Втім, чимало тих, хто готовий залишатися вдома не тільки в п`ятниці, 13-го, а й в усі інші п"ятниці. Бо саме цей день тижня взагалі вважається нещасливим. Існує повір"я, що в п"ятницю не треба міняти білизну на ліжку, інакше сплячого будуть мучити погані сни. Не рекомендується стригти в п"ятницю нігті, щоб не привернути печалі на свою голову. Не радить розхоже марновірство й вирушати у п"ятницю у подорожі.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Нинішня П"ятниця 13-го буде спокійнішою, ніж вчорашній день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути