четвер, 12 лютого 2009 19:54

Як пережити п"ятницю 13-го

Як пережити п"ятницю 13-го

Зірки не обіцяють серйозних катаклізмів, не дивлячись на те, що нинішня п"ятниця випадає на 13-е число, повідомив в четвер президент Російської школи астрології Олександр Зараєв.

"Цього дня не очікується ніяких аномалій", - сказав він.

"Місяць знаходитиметься в зодіакальному знаку Терези. Цей день вважається сприятливим для того, щоб позбавитися від старого, зокрема, від шкідливих звичок. Варто звільнитися від старих боргів і зобов"язань, вибачитися у людей, яких випадково або невипадково образили", - сказав астролог.

Варто звільнитися від старих боргів

За його словами, з погляду астрології, п"ятниця буде сприятлива для того, щоб дати обіцянку, наприклад, зайнятися спортом або дотримуватися дієти.

"Варто прийняти якісь позитивні рішення. Наприклад, привітати близьких з якимись позитивними подіями, проявити позитивний настрій", - повідомив А.Зараєв.

У багатьох країнах світу марновірні люди бояться п"ятниці, коли вона випадає на 13-е число. Багато хто прагне не планувати на такий день серйозних рішень.

Боязнь "нехорошого" числа призвела до того, що в знаменитому "чортовому колесі" у віденському парку атракціонів "Пратер" немає кабіни під номером 13. У США в багатьох готелях немає тринадцятого номера, а в деяких висотних будинках відсутній 13-й поверх - за 12-м поверхом відразу слідує 14-й.

П"ятниця в 13-й день будь-якого місяця вважається в багатьох культурах днем невдач, особливо в англійській, німецькій і польській культурах. Причому історично так склалося, що невдалим вважалося не тільки число 13, яке називають "чортовою дюжиною", але і п"ятий день тижня - п"ятниця, проте ніякого зв"язку між цими двома марновірствами не було.

Страх перед поєднанням п"ятниці і 13-го числа уходить корінням в старовину. Згідно з повір"ями, в такі дні на шабаш зліталися по 12 відьом, а тринадцятим в самий розпал веселощів з"являвся сам Сатана. Деякі тлумачі біблейських текстів упевнені, що саме в такий день їли заборонений плід Єва і Адам. Крім того, в "найчорнішу" п"ятницю каїн убив свого брата Авеля. Таким чином, стає зрозумілим, чому страх "чортової дюжини", поширений, в основному, в країнах християнської культури.

Сьогодні "чорна п"ятниця" вважається найбільш небезпечним днем ще й тому, що цей день полюбляють творці вірусів. Вони в своїх "вірусоносних" програмах саме на цей день встановлювали механізм спрацьовування шкідливих наслідків вірусу. Це призвело до того, що деякі користувачі до цих пір прагнуть взагалі не включати свої комп"ютери в п"ятницю, 13-го.

У сучасному світі існує так званий синдром "п"ятниці, 13". Цього дня деякі люди не виходять взагалі з будинку, бізнесмени не підписують контракти і відмовляються летіти у відрядження. У США втрати від цього дня через таку поведінку громадян оцінюється в $1 млрд.

І це ще не всі втрати від "п"ятниці 13". Глобалізація не стоїть на місці, і небезпечний астероїд 2004MN4 може знищити на Землі все живе, впавши на блакитну планету в п"ятницю 13 квітня 2029 року.

За матеріалами Интерфакс, Вслух.ру
Зараз ви читаєте новину «Як пережити п"ятницю 13-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути