пʼятниця, 16 лютого 2018 15:32

Ніконов озвучив умови для вирішення проблеми трудової міграції в Україні

Ніконов озвучив умови для вирішення проблеми трудової міграції в Україні
Президент КAN Development Ігор Ніконов каже, що відтік кадрів з України зупиниться, якщо держава почне створювати точки економічного зростання

Масовий відтік кадрів з України в країни Євросоюзу зупиниться, якщо держава почне створювати точки економічного зростання - економічні зони з пільговим оподаткуванням, наприклад, індустріальні парки. Таку думку висловив в інтерв'ю "ОБОЗ.TV" почесний президент компанії КAN Development Ігор Ніконов.

"Потрібно створювати конкретні точки зростання, які дають інвесторам розуміння, навіщо вкладати в Україну. Тому що інвестора можна зацікавити виключно потенційним прибутком. Ніяка інша мотивація - соціальна чи патріотична - для інвестора не працює. Потрібно створити умови, які для них будуть тут краще, ніж в інших країнах. Тоді інвестори будуть створювати в Україні виробництва і високооплачувані робочі місця. Тому що, коли є пільги, тоді з'являється можливість залучити більш дорогого співробітника, щоб підвищити продуктивність. Наприклад, звільнення від податків або створення індустріальних парків, але цього поки немає. Навколо України більше двохсот таких парків з пільговим оподаткуванням, а у нас - ні одного", - підкреслив Ігор Ніконов.

Також президент КAN Development наголосив на важливості великих інфраструктурних проектів, які створюють величезну кількість робочих місць з високою зарплатою. Але, за словами Ігоря Ніконова, для запуску подібних проектів українському бізнесу необхідна підтримка влади, зокрема, дешевий державний кредитний ресурс.

Зараз ви читаєте новину «Ніконов озвучив умови для вирішення проблеми трудової міграції в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути