понеділок, 22 червня 2009 16:01

Нетаньяху назвав Іран теократичною, тоталітарною і жорсткою державою

Нетаньяху назвав Іран теократичною, тоталітарною і жорсткою державою
Ізраїль міг би побудувати дружні відносини з Іраном у випадку, якщо б ісламську державу очолював інший уряд, заявив сьогодні прем"єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає Associated Press з посиланням на німецькі ЗМІ. За словами ізраїльського прем"єра, безлади в Ірані з приводу результатів виборів показали, що багато іранців не підтримують діючий режим. "Якби у них була свобода вибору, я не сумніваюся, що вони вибрали б інший уряд", - заявив він.

Нетаньяху назвав Іран теократичною, тоталітарною і жорсткою державою, яка не надає свободу вибору своїм громадянам, і висловив упевненість, що "дружні відносини, які існували у минулому, можуть бути відроджені" у випадку, якщо Іран очолюватиме інший уряд.

Кажучи про перспективи мирних відносин на Близькому Сході в цілому, ізраїльський прем"єр висловив надію, що арабські країни постараються стабілізувати відносини з Ізраїлем. Нетаньяху висловився також на підтримку незалежної, але демілітаризованої Палестини. "Ми хочемо, щоб у них були сили керувати країною, за винятком тих сил, які можуть нашкодити Ізраїлю. Палестинському уряду не потрібні ракети", - сказав він, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньяху назвав Іран теократичною, тоталітарною і жорсткою державою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути