четвер, 14 травня 2009 13:18

Обама вимагає від Ізраїлю не бомбити Іран

Обама вимагає від Ізраїлю не бомбити Іран
Президент США Барак Обама вимагає від прем"єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху "позбавити його від сюрпризів" у вигляді ізраїльського бомбардування ядерних об"єктів Ірану, пише в четвер місцева газета "Гаарец".

Послання, яке відображає стурбованість Вашингтона можливістю самостійних і не узгоджених з ним дій ізраїльтян на іранському напрямі, було передане через "високопоставленого американського чиновника, який зустрічався в Ізраїлі з Нетаньяху, міністрами і іншими офіційними особами".

Газета звертає увагу на те, що Обама не став чекати призначеної на 18 травня зустрічі з ізраїльським прем"єром, щоб довести до нього свою думку, і припускає, що тривогу Вашингтона могли підсилити неодноразові заяви Нетаньяху про рішучість не допустити появи у Ірану ядерної зброї.

У Ізраїлі не заперечують проти планів американської адміністрації вступити в діалог з Тегераном, але закликають обмежити такі переговори жорсткими тимчасовими рамками і у разі їх невдачі бути готовими задіювати санкції і інші заходи для припинення атомного проекту, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Обама вимагає від Ізраїлю не бомбити Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути