четвер, 13 вересня 2012 15:57

Непальському художнику загрожує смерть через "богохульне зображення богів"
7

Фото: Фото: Reuters

Непальським художнику Манішу Харіджану пригрозили смертю за зображення індуїстських богів в образах західних супергероїв. Виставка його картин, що проходить у Катманду, була опечатана в результаті скарги, поданої членами Світової індуїстської федерації, які визнали картини "богохульством".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пакистані заарештований християнин за образу ісламу в SMS-повідомленні

Скандальна виставка проходила в галереї Siddhartha Art в Катманду з 22 серпня. Як заявили представники міської влади, експозиція була закрита з метою перевірити скаргу про богохульство, при цьому розслідування обіцяли завершити найближчим часом. За даними поліції, художник офіційно не звертався в органи охорони правопорядку у зв'язку з отриманими погрозами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині Мадонну можуть притягти до суду через богохульство

Тим не менш, ЮНЕСКО висловила серйозну заклопотаність у зв'язку з даним випадком. Представник бюро ЮНЕСКО в Катманду назвав загрози Харіджану наступом на свободу переконань і їх художнього вираження. До 2008 року Непал вважався останнім індуїстським королівством у світі, але після повалення монархії був оголошений світською державою. Тим не менше, практично всі жителі країни - віруючі, більшість з них сповідують індуїзм.

Зараз ви читаєте новину «Непальському художнику загрожує смерть через "богохульне зображення богів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути