неділя, 28 травня 2006 14:11

У Пакистані заарештований християнин за образу ісламу в SMS-повідомленні

Поліція Пакистану заарештувала чоловіка, християнина за віросповіданням, що послав SMS-повідомлення, яке містило образи на адресу пророка Мухаммеда й ісламу в цілому.

SMS від Камара Давида було відправлено місцевому жителеві Мухаммеду Хуршиду, який сприйняв його як особисту образу і звернувся в поліцію. Правоохоронні органи Пакистану, оцінивши зміст повідомлення, прийшли до висновку, що Давид порушив положення закону про богохульство й взяли його під варту.

Затриманий на допиті заявив, що піти на цей учинок його змусили численні напади мусульман на церкві в різних містах Пакистану. Суд, ознайомившися зі справою, залишив Давида під арештом до з"ясування всіх обставин події. Обвинувачуваний пробуде у в"язниці до 10 червня.

Нагадаємо, що в кримінальному кодексі Пакистану міститься 295 стаття, що отримала назву "Закон про богохульство". Це положення було введено 1986 року, коли країною керував генерал Зія уль-Хак. Підозрювані в порушенні закону можуть бути негайно заарештовані, тому що для обвинувачення досить усного свідчення .

Представники християнських релігійних організацій відзначають, що закон занадто суворий і застосовується як засіб для особистої помсти. Президент Пакистану Первез Мушарраф неодноразово намагався внести зміни в 295 статтю, пом"якшивши покарання за її порушення, проте зазнавав твердої критики з боку ісламських проповідників і громадської думки, повідомляє агентство AFP.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані заарештований християнин за образу ісламу в SMS-повідомленні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути