четвер, 05 липня 2012 17:31

У Пакистані лінчували богохульника, який спалив Коран

У Пакистані лінчували богохульника, який спалив Коран
Натовп облив чоловіка бензином і підпалив. Фото: ru.tsn.ua

Розлючений натовп у пакистанському Пенджабі силоміць забрав чоловіка, якого звинувачували в богохульстві, з поліцейської дільниці і лінчував його, повідомляє місцева поліція.

Чоловіка вивели прямо з поліцейської дільниці, де він перебував за підозрою в спаленні Корану. Це відбулося в передмісті Бахавалпур, що в пакистанській частині Пенджабу.

За словами свідків, за екзекуцією спостерігали сотні людей, тоді як чоловік волав про допомогу. У Пакистані є суперечливий закон щодо богохульства, за яким винні в образі релігійних почуттів мусульман підлягають смертній карі. Але до цього доходить вкрай рідко.

Поліція заявила, що, ґрунтуючись на свідченнях місцевих жителів, за паплюження Корану був затриманий чоловік.

Незабаром біля поліцейської дільниці зібралися тисячі розлючених людей. Поліцейські навіть не встигли почати розслідування за фактом скарг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ісламіста засудили на 11 років за війну з мультсеріалом South Park

"Вони вимагали, щоб ми стратили його перед ними, або вони погрожували забрати його силою і вбити самотужки", - заявив інспектор поліції Гулам Мохіуддін.

Поліцейські безуспішно намагалися заспокоїти натовп, який почав штурмувати відділок. Поліція застосувала сльозогінний газ. Кілька поліцейських отримали поранення.

Натовп перекрив дороги, щоб не дати можливість приїхати поліцейському підкріпленню, заявили правоохоронці.

"Нас було набагато менше. Їх було занадто багато. Вони всі як з ланцюга зірвалися. Зрештою їм вдалося забрати чоловіка", - сказав один з поліцейських.

Потім його привели на те місце, де він нібито поглумився над Кораном. За словами очевидців, натовп облив чоловіка бензином і підпалив.

Поліція заявила, що зараз встановлюється особа чоловіка, який, за повідомленнями, був психічно неврівноваженим. "Чоловік не знав, що відбувалося, - сказав представник влади. - Перебуваючи в камері попереднього ув'язнення, він весь час сміявся і співав".

За фактом вбивства людини було заведено кримінальну справу. Поки що нікого не арештували.

Зазначимо, що Пакистан не єдина країна, де можуть стратити за богохульство. У травні 2012 парламент Кувейту схвалив законопроект, що передбачає смертну кару за образу Аллаха.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані лінчували богохульника, який спалив Коран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути