четвер, 02 серпня 2012 15:09

Баварський архієпископ вимагає ввести кримінальне покарання за богохульство

Баварський архієпископ вимагає ввести кримінальне покарання за богохульство
Людвіг Шик вважає, що необхідно прийняти "закон проти висміювання релігійних цінностей і почуттів віруючих". Фото: lenta.ru

Баварський архієпископ Людвіг Шик запропонував ввести кримінальне покарання за богохульство, пише dapd. З такою пропозицією він виступив в середу, 1 серпня, в Бамберзі. На його думку, необхідно прийняти "закон проти висміювання релігійних цінностей і почуттів віруючих". Як підкреслив єпископ, закон повинен поширюватися не тільки на християнство, а на всі релігії.

За словами Шика, глузування і сатира над релігійними засадами утискають людську гідність. Він пропонує заборонити жарти над святими, священними текстами, службами і молитвами, передає Focus. На даний момент образа віри може бути покараною в Німеччині тільки в тому випадку, якщо загрожує громадському порядку. Ця стаття передбачає ув'язнення до трьох років і грошовий штраф. Втім, застосовується вона вкрай рідко.

Політики критично оцінили пропозицію єпископа. Глава парламентської фракції "Зелених" Фолькер Бек (Volker Beck) застеріг владу від посилення кримінально-правової відповідальності за блюзнірство. В інтерв'ю dapd він заявив, що архієпископ фактично виступає проти демократичних принципів свободи. За словами Бека, релігійна сатира може подобатися чи ні, але забороняти її не можна. Політик підкреслив, що віруючі не повинні відрізнятися від інших соціальних груп в плані захисту від образ.

Депутат зазначив, що повага до інших релігій та іншого світогляду повинно вироблятися в суспільстві, а не в кримінальному суді.

Пропозиція єпископа була висунута після низки сатиричних колажів із зображенням папи Римського Бенедикта XVI в німецькому журналі "Titanic". Випуск з його зображенням з жовтою плямою на сутані був заборонений Ватиканом через суд. У новому номері "Titanic" надрукував папу Римського з поцілунками і слідами рук на сутані.

Зараз ви читаєте новину «Баварський архієпископ вимагає ввести кримінальне покарання за богохульство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути