неділя, 28 березня 2021 22:36

"Не можна помирати дорогою до лікарні" – українка поділилась смішними законами з Греції

"Не можна помирати дорогою до лікарні" – українка поділилась смішними законами з Греції

Вікторія із Дніпра чотри роки тому переїхала до Афін в Грецію. Про свою адаптацію в країні та особливості культури і кухні розповідає у своєму блозі.

"Греки відкриті і доброзичливі, тому з ними просто знайти спільну мову. Більшість знає англійську і це полегшує адаптацію. Можна просто на вулиці знайти нових знайомих. Але греки цінять своє життя і піклуються про відпочинок. Тому тут є багато законів, які давно придумані самими ж греками, але викликають посмішку в іноземців", - розповідає Вікторія.

Найбільше дратує українку постійні спізнення греків. Але виправданням цього є закон, який привчив греків не поспішати.

"Запізнення тут не вважається порушенням норм етикету, тому, якщо грек сказав, що зробить – він зробить, тільки, можливо, трохи пізніше", - каже українка.

Студентам, які засинають на парах, пропонують подвійний капучино, а жінки в свій день народження мають право розповісти начальнику все, що про нього думають, а чоловіки, які не носять бороду мають право спати на роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка пояснила, кому потрібен дозвіл на житло у Польщі

"Смішно, але тут прописане правило, що не можна пити воду з унітазу чи наказувати вчителя, який запізнився на урок, або дивитися в очі тещі. А найсмішніше правило, що не можна помирати дорогою до лікарні. З чим це зв'язано, невідомо. Бо медицина тут страхова", - каже Вікторія.

Українка зізнається, що життя в Греції є досить розміреним і спокійним.

"Мені було важко заговорити грецькою. І з першої ж спроби греки розуміли, що я іноземка і переходили на аглійську. Аби легше адаптуватись, завела щоденник і записувала туди все, що подобалось в країні", - пояснює українка.

Середня зарплата в Греції 1200 євро. Некваліфікований працівник отримує 350 євро, але людина з кваліфікацією і знанням мови може розраховувати на 1500-2000 євро. При цьому з листопада минулого року з'явилося екстрена виплата для безробітних у розмірі 400 євро.

Інна Ярова разом з чоловіком переїхала до Варшави. 2016 року родина відкрила найменшу кав'ярню в Польщі на площі у 6 кв. м. Зараз мають мережу кав'ярень у різних містах і продають франшизу бажаючим.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна помирати дорогою до лікарні" – українка поділилась смішними законами з Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути