неділя, 06 березня 2022 14:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не зможу простити ворогам і вбивцям" - як мережі в Прощену неділю реагують на війну

"Не зможу простити ворогам і вбивцям" - як мережі в Прощену неділю реагують на війну
Письменниця Дара Корній пише, що ворогу ніколи не пробачить злочини. Фото: Суспільне

6 березня християни східного обряду відзначають Прощену неділю, яка передує Великому посту. В цей день існує традиція просити вибачення у тих, кого образили, а також надсилати привітання рідним, знайомим та друзям. Gazeta.ua зібрала реакцію соцмереж - як українці ставляться до цього дня в умовах війни Росії проти України.

"У прощену неділю я вибачаю всіх мертвих та полонених росіян", – жартує волонтер Віталій Дейнега.

"Активно працюю над тим, щоб вибачати ще. Уміння прощати ніколи не було моєю сильною стороною. Працюю над собою. Росту", – додає Дейнега.

Голова Миколаївської військово-цивільної адміністрації Віталій Кім також опублікував пост. Привітав із Прощеною неділею та закликав "мочити орків".

Політолог Віктор Таран також пише, що прощає знешкоджених окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сотні мільярдів доларів" - скільки грошей Україна може отримати від націоналізації російських активів

"У прощену неділю пробачаю всіх мертвих росіян. Полонених не можу. Особливо льотчиків та артилеристів. Над прощенням інших працюю", – пише Таран.

Колишній народний депутат Валерій Карпунцов виклав пост, де просить вибачення перед усіма, кого "ненароком образив". Бажає, щоб біда обминала дім усіх, крім ворогів.

Блогерка Аліна Самарець виклала фото, які зробили під час обстрілу Маріуполя – там загинула 18-місячна дитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Криму окупанти забирають молодь в армію. Люди налякані" - Чубаров

"Сьогодні Прощена Неділя. Від знайомих росіян надходять у месенджери картинки "Прості мєня". Питання до таких картіночніків: Ви знущаєтесь таким чином?", – пише блогерка.

Професор в Інституті філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Юрій Ковалів пише, що це НЕ-прощена неділя.

"Був у церкві, слухав проповідь. Молився. Але не годен прощати раші за злочин. Прошу в Господа одного: КАРИ РАШИСТАМ. Заспокоюся, коли "потече в Чорне море кров ворожа сторіками" (Т. Шевченко)", - наголошує Ковалів.

Письменниця Дара Корній пише, що ворогу ніколи не пробачить злочини.

"Я паскудна вірянка. Бо ніколи не зможу простити ворогам/вбивцям. І полюбити ворога-вбивцю теж не зможу. Не можу пробачити й зрадникам-колоборантам. І за це, мабуть, після смерті Бог знову відправить мене в Україну. І я навіть дуже не проти. Якщо хто думає прийти в коментарі чи в приват мене соромити, подивіться на цю світлину та спокійно видаліться з друзів. Амінь. Смерть ворогам!", - наголошує Корній.

Міжнародний трибунал у Гаазі зможе засудити Володимира Путіна та його поплічників довічно. Тих, хто розстріляв мирних людей у Харкові - льотчиків та артилеристів, - Україна зможе судити на національних трибуналах. Про це Gazeta.ua розказав Тарас Чорновіл, екснардеп, дипломований спеціаліст з міжнародного права.

Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан оголосив, що розпочне розслідування ймовірних воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Не зможу простити ворогам і вбивцям" - як мережі в Прощену неділю реагують на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути