середа, 21 квітня 2010 15:42

Назву ісландського вулкану можуть вимовити лише 0,005 відсотка людей

Назву ісландського вулкану можуть вимовити лише 0,005 відсотка людей
Американські лінгвісти підрахували, що в світі проживає близько 320 тисяч людей, які можуть правильно вимовити назву ісландського вулкану Ейяфьятлайокудль. При цьому фахівці підкреслили, що більшість з тих, хто може вимовити "Ейяфьятлайокудль" безпомилково, проживають у Ісландії.

Голова організації Global Language Monitor, яка займається вивченням розвитку мови, Пол Джей-Джей Пейяк заявив, що ймовірність включення слова "Ейяфьятлайокудль" в словники неймовірно мала.

"У словниках фіксуються ті слова, які люди вимовляють. Частка слів, які повсюдно з"являються у пресі, але які мало хто може вимовити, неймовірно мала", - відзначив фахівець.

Таким чином, пояснив Пейяк, незважаючи на популярність (за час виверження вулкана інформацію про нього тільки через пошуковик Google намагалися знайти близько двох мільйонів людей) слово "Ейяфьятлайокудль" поки не можуть включити до словників тому, що більшість людей не вимовляють його, а набирають на клавіатурі. Тобто в розмовну мову воно не увійшло.

Виверження Ейяфьятлайокудль почалося 21 березня 2010. Через виверження в небо було викинуто велику кількість попелу, в результаті чого авіасполучення над Європою виявилося тимчасово паралізованим. Ознаки зниження активності вулкана почалося тільки 19 квітня, тоді ж польоти над Європою поступово стали поновлюватися.
Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Назву ісландського вулкану можуть вимовити лише 0,005 відсотка людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути