четвер, 15 квітня 2010 10:10

Хмара вулканічного попелу з Ісландії накрила Скандинавію (ФОТО)

Хмари попелу, які викинув вулкан в Ісландії насуваються на Норвегію, Швецію і Великобританію. В Норвегії вже припинили всі польоти літаків над північними областями країни. Швеція теж припинила польоти авіації на північ від Лулео.

Повідомлення про призупинення польотів з міркувань безпеки розповсюдила служба контролю повітряного руху NATS. Хмара попелу, що рухається у бік Скандинавії загрожує також Шотландії. Очікується, що вона пересуватиметься на південь.

Виверження вулкану під льодовиком Ейяфьялдаекюдль, розташованому в 150 кілометрах від столиці Ісландії Рейк"явік, почалося в кінці березня 2010 року. Минулого разу цей вулкан вивергався в 1823 році. Тоді з-за небезпеки затоплення, викликаного таненням льодовика, були евакуйовані близько 500 осіб.

14 квітня почалося виверження ще одного вулкану під льодовиком Ейяфьялдаекюдль, через що знову була проведена евакуація жителів довколишніх населених пунктів. У результаті активізації вулканів в Ісландії поки ніхто не постраждав, проте через викиди лави було перервано рух по декількох автотрасах.

Lenta.ru, Drugoi
Зараз ви читаєте новину «Хмара вулканічного попелу з Ісландії накрила Скандинавію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути