вівторок, 20 квітня 2021 08:37

Назвали продукти, які можна вживати після закінчення терміну придатності
6

Не поспішайте позбавлятися від продуктів, термін придатності яких закінчився. Шоколад, якщо його зберігати в темному місці, не має обмежень щодо терміну придатності. Навіть скоринка, яка може на ньому утворитися, абсолютно безпечна. А макарони та міцний алкоголь також узагалі не мають терміну придатності.

Дієтологиня Карла Гріскті назвала 7 продуктів, які можна їсти простроченими без побоювання, пише Sheerluxe. Так, заморожені овочі роками не псуватимуться в морозилці. Із часом вони можуть втратити смак, але точно не зашкодять організму.

Фото: pixabay.com

Консервація, якщо її зберігати в темному, холодному місці, може не псуватися більше трьох років. Добре мариновані огірки, помідори і квашена капуста можуть зберігається більше двох років. Почату пляшку віскі також можна вживати протягом багатьох років, але лише за умови його правильного зберігання. Слід уникати контакту алкоголю з корком та тримати напій за температури +15...20°С.

Тверді сири теж не мають терміну придатності. Навіть цвіль, яка може з'явиться на їхній поверхні не є небезпечною, якщо її обрізати. Небезпечна вона тільки для м'яких сирів, таких як брі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог назвав продукти, які можна їсти перед сном

Овочі та фрукти відіграють важливу роль для повноцінного харчування. Згідно з новим дослідженням Мічиганського університету, якщо їх більше їсти, це може допомогти молодим людям краще спати.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які можна вживати після закінчення терміну придатності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути