неділя, 04 жовтня 2020 12:10

Назвали найкращого вчителя України

Назвали найкращого вчителя України
Василь Дяків викладає історію у селі Заліщики на Тернопільщині. Фото: Катерина Лащикова

Учитель історії та громадянського суспільства з села Заліщики Тернопільської області Василь Дяків став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020. Результати премії оголосили під час урочистої церемонії нагородження 3 жовтня у Києві. Про це повідомляє Укрінформ.

Цьогоріч за головний приз - 250 тис. грн, а також поїздку на Global Education & Skills Forum nf інтерактивну панель EdPro змагалися десять фіналістів. Члени журі обрали їх із майже трьох тисяч учасників.

Окрім того, українських учителів відзначили й у кількох спеціальних номінаціях із призами від партнерів. При цьому серед номінантів були не лише фіналісти Global Teacher Prize Ukraine 2020.

Церемонія нагородження переможця відбулася на території Арки дружби народів у Києві. Кожен із фіналістів під'їжджав до облаштованих зали та сцени на мотоциклі.

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін, яка покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію заснувала в 2017 році громадська спілка "Освіторія" після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращого вчителя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути