пʼятниця, 02 жовтня 2020 17:59

Учитель лише висміював: нові подробиці про конфлікт, після якого учень порізав собі горло

Учитель лише висміював: нові подробиці про конфлікт, після якого учень порізав  собі горло
У Кілійському ліцеї №3 10-класник різонув себе ножем по горлу в коридорі навчального закладу. Фото: tsn.ua

Інцидент із 10-класником, який намагався вкоротити собі віку під час уроку в Кілійському ліцеї №3 на Одещині, не був спонтанний. Учень приніс із дому ніж і залишив 2 записки. А рідні хлопця стверджують, що вчитель принижував його кілька років.

Усе сталося під час уроку хімії 30 вересня. Що трапилося на уроці перед тим, як учень залишив клас - ані в школі, ані в управлінні освіти не розповідають.

"Перша записка, скажімо так, загальні фрази. Друга записка, котра була написана, це проблеми з предметом", - заявив начальник відділу освіти Кілійської ОТГ Сергій Мергут, передає ТСН.

За словами голови Кілійської ОТГ Павла Бойченка, одна із версій слідства - це атмосфера, створена вчителем у класі. Рідні постраждалого кажуть, проблеми з вчителем хімії почалися давно. За словами сестри школяра Олесі Альтер, образи накопичувалися кілька років. Предмет хлопцю не давався. А вчитель, замість допомоги, лише висміював учнівські невдачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець порізав собі вени в супермаркеті

"Говорив, що тобі в 10-й клас не потрібно йти, що ось такий ти дурний, тупий, навіщо ти взагалі заходиш до класу, якщо нічого не розумієш. Брат казав, я сидів і знав, що він зараз звернеться до мене і в мене щоразу щось всередині підстрибувало", - розповіла сестра учня.

Вона також відзначила, що мати не раз підходила зі скаргами і до класного керівника, і до директора. Але в школі натомість твердять, що нібито жодних нарікань на викладача не було.

"Ніхто не говорив, ніхто не скаржився на те, що він якось поводиться не так", - каже директорка Кілійського ліцею №3 Надія Сорока.

Проте інші батьки заявляють, що образ від вчителя хімії зазнавав не тільки потерпілий підліток. Також вважають, що хлопцю треба було добряче дошкулити, щоб він відважився на такий вчинок.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом доведення до самогубства. Проводять розслідування й освітяни. Але вчителя, якого підозрюють у образах учнів, від роботи не відсторонили. Він і надалі вестиме уроки. Принаймні, до закінчення розслідування.

30 вересня в Кілійському ліцеї №3 10-класник, відпросившись з уроку, різонув себе ножем по горлу просто в коридорі навчального закладу. Йому вчасно надали допомогу, він вижив. Знаходиться в лікарні. Операція пройшла успішно. Загрози життю немає.

Зараз ви читаєте новину «Учитель лише висміював: нові подробиці про конфлікт, після якого учень порізав собі горло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути