понеділок, 02 листопада 2020 13:25

Назвали галузі, де можемо залучити найбільше інвестицій

Назвали галузі, де можемо залучити найбільше інвестицій
Тимофій Милованов: Україна має стати привабливою не тільки для іноземних, а й для вітчизняних інвесторів. Фото: соцмережі

Треба стимулювати розвиток малого та середнього бізнесу. Вони – запорука добробуту країни.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить колишній міністр економіки Тимофій Милованов.

"У бізнесу завжди є бажання платити менше податків. Але у Штатах чи Євросоюзі у відсотковому співвідношенні податки більші. Тож у нас не така велика проблема з ними. Більше - з правом власності, чесним виконанням своїх зобов'язань, культурою контрактних і робочих стосунків. Ризик, що твій стартап можуть украсти, - більша проблема, ніж податки.

Наша фіскальна система складна для адміністрування. Багато людей просто не розуміють, як правильно та легально працювати й сплачувати податки. Бізнес часто ведуть "в сіру". Так важко зростати, бо неможливо отримати інвестиції. "Сірість" українського бізнесу заважає його розвитку", - пояснює колишній чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є ризик, що запуск ринку землі буде зірвано" - Милованов

За його словами, в ініціативі президента під назвою "інвестиційна няня" є логіка.

"Інвестиційний клімат неможливо створити за рік. А ідея Зеленського це наче гаряча лінія, куди можна пожалітись і вирішити проблеми. На жаль, вона досі не реалізована.

Україна має стати привабливою не тільки для іноземних, а й для вітчизняних інвесторів. Навряд хтось із-за кордону вкладатиме кошти, якщо ми цього робити не хочемо. Іноземці цікаві тим, що приносять нові технології й ідеї. У них можна вчитися . Щоб залучити інвестиції, треба провести судову реформу. І покращити професіоналізм робітників. Іноземного інвестора цікавить продуктивність праці, а не лише дешева робоча сила.

Агрокомплекс має великий потенціал. Росте ІТ-сфера. Ці дві сильні сторони економіки потрібно розвивати. Україна має непогане географічне розташування. Можемо братися за логістику та туризм. Є багато галузей, які можуть дати плоди, якщо їх підтримати", - додає Тимофій Милованов.

Повне інтерв'ю з Тимофієм Миловановим читайте у журналі "Країна" від 29 жовтня.

У січні торік президент Зеленський обіцяв інвесторам, готовим вкласти в Україну від $30 млн, "інвестиційних нянь" - менеджерів, які допомагатимуть їм від імені держави. У липні Рада в першому читанні ухвалила такий законопроєкт.

Зараз ви читаєте новину «Назвали галузі, де можемо залучити найбільше інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути