Ексклюзиви
вівторок, 04 травня 2021 13:30

"Настя рік була в реанімації і майже 2 роки на ШВЛ" - мати благає про допомогу на лікування дитини за кордоном

Автор: Фото надане Марією Фещенко
  5-річна Анастасія Фещенко з Білої Церкви має мієліт шийного і нижнього грудного відділу спинного мозку. Дівчинку паралізувало. На лікування в Італії потрібно  €50 тис.
5-річна Анастасія Фещенко з Білої Церкви має мієліт шийного і нижнього грудного відділу спинного мозку. Дівчинку паралізувало. На лікування в Італії потрібно €50 тис.

5-річна Анастасія Фещенко з Білої Церкви має мієліт шийного і нижнього грудного відділу спинного мозку. Дівчинку паралізувало. В Україні не можуть допомогти. Потрібне обстеження та лікування в клініці Італії. Його вартість становить €50 тис.

"Настя з народження була здоровою. Ходила в садочок, займалася фігурним катанням. 14 вересня 2019 року в неї раптово піднялася висока температура. Наступного дня ми звернулися до лікаря, але нічого не виявили. А вже вранці в дитини перестала рука рухатися права. Швидка допомога доставила донечку в обласну дитячу лікарню. Наступного дня повисла і ліва рука. Причиною називають мієліт шийного і нижнього грудного відділу спинного мозку. Нас перевели в інфекційне відділення "Охматдиту". Через день донечку повністю паралізувало і зупинилося дихання. Параліч опустився нижче. Консиліум припустив, що це поліомієліт і він пошкодив спинний мозок. Хоч у донечки є щеплення. Настя рік була в реанімації і майже 2 роки на ШВЛ. Небайдужі люди допомогли зібрати на портативний апарат 400 тисяч гривень. Зараз донечка вже обходиться без нього. Самостійно їсть, ворушить ногами і відновилася чуттєвість нижнього тазу. Верхня частина тіла ще паралізована. Головний мозок не пошкоджений. Настя вчить віршики, дивиться мультики, як наче і не хвора. В Україні нас вже ніде не беруть. Погодилася італійська клініка. Хочуть обстежити і "зняти" Настю з апарату, щоб могла самостійно дихати. Аби тільки не втратити час. Бо ціна питання 50 тисяч євро", - розповіла Gazeta.ua мати Марія Фещенко.

У сім'ї є ще двоє синів – 8 і 17 років.

"Вони дуже чекали на сестричку, а ми донечку. І таке сталося. Настя мріє обіймати нас своїми ручками. Днями каже: "Мама, мені приснилося, що я бігаю і без апарату". Ми знову змушені звертатися до небайдужих людей. Без їх допомоги нам не зібрати потрібних 50 тисяч євро", - говорить Марія Фещенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Зозуля потребує пересадки серця і дороговартісних препаратів

Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку: 4149 6090 0252 1690 (мати Фещенко Марія Анатоліївна).

Зараз ви читаєте новину «"Настя рік була в реанімації і майже 2 роки на ШВЛ" - мати благає про допомогу на лікування дитини за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути