Ексклюзиви
пʼятниця, 17 березня 2017 13:37

Наступного року субсидії скоротять

Наступного року субсидії скоротять
На субсидію впливатиме депозит. Фото segodnya.ua

2018 року через зростання мінімальної зарплати кількість українців, які отримували субсидію, скоротиться. Як підрахували в Мінфіні, таким чином вдасться заощадити 5 млрд грн.

6 із 10 українців отримують субсидії. Уряд виділив цього року 51 млрд грн. Але тарифи на всі комунальні послуги зросли в кілька разів. Середній розмір субсидії – 1521 грн. Хто перший втратить урядову допомогу вирахували на порталі "Сегодня".

Наступного опалювального сезону за тепло доведеться платити більше. У травні цього року норматив споживання газу на опалення скоротять до 5 куб. м (на даний момент 5,5 куб. м).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидію і пенсію перевірятимуть автоматично

"Це призведе до зменшення субсидій. Соціальні норми скоротили, а субсидія покриває тільки соціальні норми. Крім того, це призведе до зростання оплати. Щось покриє субсидія, а решту люди мають платити самі", – сказав Валентин Землянський, експерт в енергетичній сфері.

У дохід за нарахування субсидій із 2017-го хочуть враховувати депозити.

"Ми, напевно, внесемо депозити в розрахунок доходу домогосподарства для призначення субсидії. Але ми це зробимо з травня, вже після закінчення опалювального періоду. Тому що, це правильно врахувати, це все-таки можна вважати доходами, особливо коли відсотки за ним виплачують", – сказав Андрій Рева, міністр соцполітики.

2012 року, згідно з даними Державної служби статистики, українці віддавали за комунальні послуги в середньому 16% зарплати. Сума в платіжці на той момент сягала 502 грн, в той же час середня зарплата була 3098 грн. У січні 2017-го середня платіжка за комуналку сягнула 1807,9 грн (33% від середньої зарплати), це рекордна в історії України сума.

Цього року субсидіанти пройдуть масштабну перевірку. Мінфін виявив 100 тис. сімей, які зробили покупку від 50 тис. грн і оформили субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розенко розповів, коли субсидії видаватимуть грошима

Кількість родин, які отримують субсидії в Україні, сягнула 40,7%. Це на 15% більше порівняно з минулим роком. Найбільше їх оформили жителі Сумщини – 61,4%, найменше - Одещини. Там показник користувачів - 14,6%.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року субсидії скоротять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути