середа, 04 серпня 2010 11:12

Наслідком повені на Львівщині став спалах гепатиту А

Наслідком повені на Львівщині став спалах гепатиту А

У Львівській області зафіксований сплеск гепатиту А. В інфекційному відділенні Бориславської лікарні перебувають 10 людей, уражених інфекцією. З них - 9 із села Ясениця-Сільна Дрогобицького району, одна з Борислова. Серед хворих є одна дитина. 

Всі вони жили на одній вулиці. Лікарі припускають, що причиною спалаху хвороби стала вода.

Сплеск розпочався тиждень тому. У чотирьох хворих гепатит вже діагностовано. У інших - ті ж симптоми.

Лікарі прогнозують, що кількість хворих може зрости. Заразитися жовтяницею можна контактно-побутовим шляхом. До того ж, інкубаційний період хвороби 40-45 днів, тому вона може проявитися пізніше.

Всі колодязі в селі  вже двічі хлорували. Місцевий лікар і фельдшер роздають інформаційні листівки про гепатит та профілактичні ліки. У селі оголосили надзвичайну ситуацію. Закритий клуб, священики попереджені, щоб люди в храмі менше контактували.

Визначити, що саме стало джерелом зараження, поки не вдалося. Однак під підозрою залишається вода.

"Гноєзбирачі знаходяться там, дворові туалети, вони багато років використовуються, відповідно, землі однозначно просочилась. Це раз. Друге, дуже багато колодязів не влаштовано так, як годиться, немає глиняних замків, немає покришок", - заявив заступник головного державного санітарного лікаря Львівської області Олег Когут.

Нагадаємо, в червні у Львівській області спостерігалася складна погодна ситуація.Через сильні дощі у Львівській області опинилися частково підтопленими близько 80 населених пунктів.

Гепати́т А (хвороба Боткіна, інфекційний гепатит) - гостра інфекційна хвороба з переважним ураженням травного тракту, особливо печінки. На початковому етапі хворий відчуває загальну кволість, відсутність апетиту, нудоту, підвищується температура тіла. На 5-7 день приєднується жовтяниця, печінка й селезінка збільшуються. Звичайно гепатит А закінчується видужанням, але при невідповідному лікуванні може давати тяжкі ускладнення (атрофія печінки, печінкова кома)

Zaxid.net, ЛІГА.новости 

Зараз ви читаєте новину «Наслідком повені на Львівщині став спалах гепатиту А». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути