вівторок, 06 липня 2010 17:13

Уже 5 місяців жителі села на Львівщині відрізані від світу

Уже 5 місяців жителі села на Львівщині відрізані від світу

Мешканці села Добростани Яворівського району Львівської області цього тижня лишилися без хліба. Продукти у сільський магазин відмовився довозити хлібзавод через розбиту дорогу.

"Уже 5 місяців у наше село не їздить маршрутка. Сім кілометрів до траси "Львів-Краковець" треба іти пішки, щоб добратися до Львова, або в райцентр, - розказує місцева жителька 45-річна Любов Сколець. - Швидка відмовляється до нас їхати. А зараз ще й сидимо без хліба. З хлібзаводу кажуть, тільки машину після нашого села ремонтувати доводиться."

Дорога в село Дорбростани трохи асфальтована, трохи засипана гравієм. Востаннє один кілометр дороги ремонтували три роки назад, і одразу навесні вона знову була розбита. Маршрутка у село 7 км такою дорогою їхала 30 хв.

"Священик в церкві виголосив, що буде ходити в церкву пішки, бо вже не може без перестанку ремонтувати машину. Так роблять всі – виїжджають на своїх машинах тільки по нагальній потребі", - додає жінка.

У селі Добростани 600 дворів та до 2 тисяч населення. Селяни добираються до райцентру возами, до обласного центру електричкою. Маршрутка їздила швидше і частіше, - нарікають селяни. Особливо важко студентам. Через дороге житло у Львові, багато з них щодня доїжджають на навчання.

На кожній сесії районної ради добростанці просять допомоги. У відповідь їм пояснюють, що у бюджеті немає грошей. Найближчим часом селяни планують перекрити міжнародну трасу "Львів-Краковець".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Уже 5 місяців жителі села на Львівщині відрізані від світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути