пʼятниця, 26 червня 2009 16:14

Нам би ще пити трохи менше - Путін

Нам би ще пити трохи менше - Путін

За два роки реалізації нацпроекту "Здоров"я" зменшення населення РФ скоротилося удвічі, а середня тривалість життя збільшилася на 2,5 роки, оголосив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін в п"ятницю на зустрічі в "Ново-Огарево" з гендиректором Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) Маргарет Чен, яка знаходиться з візитом в Москві.

На думку Путіна, основним напрямом в боротьбі за здоров"я нації повинна стати боротьба з алкоголізмом і табакокурінням. "Ви згадали про табакокуріння, нам би ще пити трохи менше. Це б серйозно вплинуло на здоров"ї нації, можна навіть не сумніватися", - сказав російський прем"єр.

"Я вважаю, ми повинні дотримуватись Ваших рекомендацій з пропаганди здорового способу життя, і це повинно бути основним напрямом нашої роботи в цій сфері", - сказав Путін, додавши, що Росія повинна об"єднати свої зусилля в цій сфері з ВООЗ.

Путін також запевнив главу ВООЗ, що Росія не має наміру скорочувати витрати на охорону здоров"я. "Не дивлячись на світову фінансову і економічну кризу, ми збільшуємо витрати на охорону здоров"я цього року", - підкреслив прем"єр.

За його словами, прийнятий кілька років тому нацпроект "Здоров"я" дав "очікувані результати". "Загальна смертність знижена на 9%, на 22,7% знижена дитяча смертність, народжуваність збільшилася на 18,7%, а в цілому спад населення скоротився більш ніж в 2 рази", - сказав Путін. Крім того, "середня тривалість життя збільшилася на 2,5 роки", - додав він.

Прем"єр розповів також, що в майбутньому Росія розвиватиме свою охорону здоров"я на основі довгострокової програми. "Уряд готує концепцію довгострокового розвитку охорони здоров"я до 2020 року, яка буде заснована на ухваленні держгарантій безкоштовного надання медичної допомоги", - сказав Путін.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Нам би ще пити трохи менше - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути