Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 13:32

Податкова зніме мультик про героя-інспектора та лиходіїв-неплатників

Податкова зніме мультик про героя-інспектора та лиходіїв-неплатників

Переможцем конкурсу на найкращий сценарій дитячого мультфільму "Країна сплачених податків", проведеним Державною податковою адміністрацією в Донецькій області стала письменниця з Білорусі Людмила Богданова (творчий псевдонім - Ніка Ракітіна).

Робота письменниці під назвою "Про славні діяння податкового інспектора Тараса Лелеко" одноголосно була визнана жюрі найкращою. Авторові вручений подарунковий сертифікат на суму 100 тис грн. Ініціатор конкурсу Олександр Клименко, нагороджуючи переможницю, відзначив високий інтерес сценаристів - професіоналів і любителів - до творчого проекту податкової служби, пише ЛігаБізнесІнформ.

Як повідомив заступник голови Державної податкової служби Олександр Клименко, як і планувалося, за твором Богданової буде знятий мультфільм. "У кожній країні свої методи виховання, проте, скрізь відношення до сплати податків як до громадянського обов'язку виховується у громадян з раннього віку. Я радий, що ми також зробили важливий крок в цьому напрямку, і ручаюся, що ми доведемо свою ініціативу до логічного завершення - знімемо і покажемо дітям цікавий мультфільм", - підкреслив Клименко.

За його словами, офіційний трейлер і саундтрек до мультфільму будуть готові в червні, а повна версія (13 хвилин) - вийде в жовтні 2011 року. Клименко також додав, що в мультфільму вже є робоча назва - "Місто мрії". У творі білоруської письменниці головний герой - податковий інспектор - разом з дітьми рятує своє місто від лиходіїв-неплатників.

"Звичайно, твір автора буде допрацьований професійними сценаристами-мультиплікаторами. Ідея і колорит оригінального тексту ляжуть в основу майбутнього фільму. Це саме те, на що ми сподівалися, оголошуючи конкурс", - резюмував заступник голови податкової.

Нагадаємо, конкурс "Країна сплачених податків" стартував в грудні минулого року. Всього за час проведення конкурсу надійшли 343 сценарії. Учасниками творчого проекту стали професійні мультиплікатори і любителі з України, Росії і Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Податкова зніме мультик про героя-інспектора та лиходіїв-неплатників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути