понеділок, 13 жовтня 2008 16:11

Найближчими днями підключати опалення у Києві не планують

"Київенерго" планує розпочати основні підключення до опалення при досягненні середньодобової температури повітря 8° і нижче.

Про це повідомив сьогодні журналістам голова правління АК "Київенерго" Сергій Тітенко.

"За даними Укргідрометцентру, прогноз погоди, включаючи 17 жовтня, виглядає таким чином: вдень до 19° тепла, а вночі - до 11° тепла. У той же час, нормативні документи, якими ми користуємося, дають нам підставу діяти таким чином: три дні має бути температура середньодобова 8° і нижче, і це підстава для підключення міста відповідно до графіка, узгодженого з КМДА", - сказав він.

При цьому С.Тітенко зазначив, що, за деякими даними, тепла погода збережеться до початку листопада. "Це не означає, що така погода буде, ми відстежуємо ситуацію, але споживати газ, який стільки коштує, за ситуації, коли будуть відкриті всі вікна, і, може, ніхто нам і подяки не скаже за це, буде необачним і безгосподарним", - сказав С.Тітенко.

За його словами, компанія вже проводить підключення соціальних об"єктів: підключені всі пологові будинки, стаціонарні лікувальні установи (200 об"єктів), 66 дитячих садків, 30 шкіл.

У той же час він підкреслив, що технічно компанія готова розпочати підключення тепла вже сьогодні. "Зараз необхідне тільки фінансування, щоб не нарощувати борги за газ", - додав він.

За його словами, окрім боргів споживачів і кредитних зобов"язань, перед "Київенерго" також стоїть проблема боргу міської влади. Зокрема, недофінансування з міського бюджету компенсації збитків "Київенерго" від надання послуг з теплопостачання на сьогодні становить 184,3 млн. грн. Борг "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ становить 41,8 млн. грн.

Як сказав С.Тітенко, існує загроза нарощування боргів за газ. "Якщо ми недоотримаємо гроші – будуть нарощені борги перед НАК "Нафтогаз України" - і він нам не даватиме газ", - підкреслив він.

АЕК "Київенерго" є найбільшим виробником теплової енергії та електроенергії в Україні, компанія повністю забезпечує потреби Києва в електричній і на 70% - у тепловій енергії.

Статутний фонд "Київенерго" - 27 млн. 91 тис. грн., номінал акції - 0,25 грн.

50%+1 акція "Київенерго" належить НАК "Енергетична компанія України". 12,73%, які належать Київській міській общині, передані до статутного фонду ЗАТ "Компанія "Київенергохолдинг". До кінця травня 2007 року номінальним утримувачем вказаного пакета був КБ "Хрещатик". З червня 2007 року як власник цього пакета виступала компанія Trelodia Investments Ltd. (Кіпр).

Крім того, станом на січень 2008 року, 24,97% акцій "Київенерго" сконцентрувала кіпрська Kapiton Trading Ltd. Ще 15,71% акцій контролює Fluminea Limited (Кіпр), повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Найближчими днями підключати опалення у Києві не планують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути