Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2011 20:52

Найбільший у світі синьо-жовтий прапор розгорнули у Львові
12

Фото: Фото: Леся Межва

Сьогодні у Львові на центральній алеї міста біля пам'ятника Тарасові Шевченку розгорнули найбільший у світі синьо-жовтий прапор. Акцію провела Українська народна партія і приурочила її до 70-тої річниці проголошення Акту Української Держави.

Прапор має розмір 35 на 45 метрів. Його площа - 1350 метрів квадратних. Партія розгортає його у кожному обласному центрі України у дні національних свят в рамках Всеукраїнської акції "Рідний прапор нас єднає". Раніше його вже розгортали у Черкасах та Києві.

"До Львова прапор привезли з Дніпропетровська, після того він помандрує до Херсону та інших міст. Зупиниться він у Києві на День Незалежності, - розповідає Тетяна Паркасевич із Львівської обласної організації УНП. - Ідея проведення акції виникла після того, як центральна влада затвердила використання червоної символіки на рівні з державними прапорами".

На площі зібралося кілька сотень людей. Усі бажаючі могли взяти участь в акції і розгортати прапор. Львів'яни стали пліч-о-пліч, узяли в руки довгий рулон прапора, розгортали його під Гімн України. Далі учасники акції почали робити хвилі, гойдаючи прапор. На вулиці звучали патріотичні пісні Тараса Петриненка, Тараса Чубая, Оксани Білозір. Десятки людей з усіх сторін фотографували дійство та знімали на відео.

"Я, чесно кажучи, думала, що прапор буде більший, - посміхається 13-річна Олена, прийшла на акцію разом із своєю мамою 35-річною Оксаною Пелип. - А він займає лише площу перед пам'ятником. От було би гарно, якби розгорнути наш національний прапор десь у полі, такий великий-великий. Щоб серед квітів, чи пшениці. А то отак серед машин мені не дуже подобається".

Зараз ви читаєте новину «Найбільший у світі синьо-жовтий прапор розгорнули у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути