середа, 13 червня 2007 17:18

Нафти вистачить ще на 40 років, газу - на 63 роки

Нафти вистачить ще на 40 років, газу - на 63 роки
Відомих світових запасів нафти вистачить на 40 років, говориться в опублікованому нафтовою компанією Бритіш Петроліум звіті про стан енергетичних ресурсів в світі у 2006 році. При збереженні нинішніх об"ємів споживання газу, його буде достатньо ще на 63 роки.
 
Видобуток нафти за 2006 в світі збільшився на 0,4 відсотка і склав 81,7 мільйона баррелів на день. Газу було видобуто 2,86 трильйони кубометрів, що на три відсотки більше, ніж роком раніше. Найсильніше виріс видобуток вугілля - на 5,6 відсотків до 6,2 мільярдів тонн.
 
Об"єм виробленої електроенергії виріс на 4,2 відсотка до 19 мільйонів гігават, при цьому атомна енергетика росла повільніше за гідроенергетику. Об"єм споживання атомної енергії збільшився на 1,4 відсотка, а гідроенергії - на 3,2 відсотка.
 
У 2006 році ціни на нафту росли, а газ і вугілля подешевшали в Північній Америці, але подорожчали в решті всіх регіонів. Більше всього енергоресурсів на душу населення споживається в США і Канаді, країнах Персидської затоки, Європі, Австралії, а також в Росії. www.lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Нафти вистачить ще на 40 років, газу - на 63 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути