четвер, 04 березня 2010 10:11

Нацкомісія з моралі хоче за один день закривати будь-який сайт

Нацкомісія з моралі хоче за один день закривати будь-який сайт

У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про зміни до закону про захист суспільної моралі", який має на меті введення цензури в Інтернеті, повідомляє "Дело".

Автором документа виступила Національна комісія із захисту суспільної моралі. Як відзначає видання, найбільш резонансною виявилася норма проекту закону, що вимагає від провайдерів впродовж однієї доби обмежувати доступ до інтернет-ресурсів, які визначатимуться комісією.

Крім того, документ зобов"язав провайдерів терміново надавати правоохоронним органам інформацію про особу користувача, який поширює інформацію, що "завдає шкоди суспільної моралі".

Документ ще не пройшов перше читання, а проти його прийняття виступають інтернет-провайдери і правозахисники, вважаючи, що в разі його прийняття в український Інтернет прийде цензура.

"В українському Інтернеті сьогодні цензури як такої немає. Існує проблема з ресурсами, що наповнюються самими користувачами, наприклад, соціальними мережами, файлообмінними сервісами. І нещодавні резонансні історії із закриттям сайтів infostore і io.ua - тому підтвердження. У зв"язку з відсутністю законодавства в цій сфері під удар потрапляють творці такого роду ресурсів. І як наслідок, цей напрям в Україні практично більше не розвивається, і, швидше за все, розвиватися не буде. Більш того, я думаю, що такого роду ресурси, які ще існують у нашій країні, рано чи пізно змушені будуть переїхати в інші держави, оскільки ризик для них дуже великий", - заявив заступник голови Інтернет Асоціації України Олександр Ольшанський.

Зараз ви читаєте новину «Нацкомісія з моралі хоче за один день закривати будь-який сайт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути