вівторок, 25 січня 2011 16:41

Націоналісти запланували на сьогодні акцію пам'яті за загиблими в "Домодєдово"

Націоналісти запланували на сьогодні акцію пам'яті за загиблими в "Домодєдово"

У соціальних мережах і на форумах російських футбольних фанатів поширюють звернення із закликом брати участь в акції пам'яті за загиблими у теракті в "Домодєдово", яка має відбутися в найближчі години.

Збір учасників заплановано на 17.00 за київським часом біля станції метро "Третьяковська" у Москві.

Глава прес-служби ГУВС Москви Віктор Бірюков повідомив кореспонденту "Газети.Ru", що московської міліції відомо, що в інтернеті з'явилася така тема, і що міліція готова припинити несанкціоновані акції "лише в рамках закону".

Зокрема, подібна заява з'явилася на форумі сайту fanat1k.ru, популярному серед націоналістично налаштованих футбольних вболівальників. Цей ресурс посилається на групу в соціальній мережі "Вконтакте".

"Акція пам'яті загиблим в ДОМОДЄДОВО, наші вимоги: Де ви були знову Чому страждаємо ми? Ви повинні захищати але ви цього не робіть!", - йдеться у повідомленнях (Стилістика авторів повідомлення збережена. - ред.).

У групі уточнили час і місце збору, але не повідомили, в якому форматі відбудеться ця акція.

Повідомлення про акцію розмістив у своєму "Живому журналі" відомий своїми симпатіями до націоналістів блогер vadimb.

"Що це? Начебто не провокація", - написав vadimb в своєму блозі, давши посилання на групу "Вконтакте".

Також додано посилання на Twitter, в якому координувалися дії націоналістів під час акції 15 грудня біля Київського вокзалу.

Московський ОМОНівець, який веде мікроблог (це підтвердила начальник прес-служби московського ОМОНу Жанна Ожиміна, при цьому уточнивши, що цей блог є приватним і належить співробітнику ОМОНу), написав у себе в Twitter: "Знову школярі щось вирішили замутити. Ну чому вони замість того щоб уроки вчити домовляються про збір?" (Пунктуація автора. - ред.).

Далі ОМОНівець, відповідаючи на питання інших користувачів мікроблога, уточнив, що їх загін вирушив до місця передбачуваного збору:
"Третьяковка. Хоча, з досвіду минулих акцій, нікого не буде. Це в інеті всі герої ... А ми поїхали туди", - йдеться в повідомленні. "Акция памяти погибшим в ДОМОДЕДОВО, наши требования: Где вы были опять Почему страдаем мы? Вы должны защищать но вы этого не делайте!"

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти запланували на сьогодні акцію пам'яті за загиблими в "Домодєдово"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути