Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 08:34

У Домодєдово загинула драматург із Одеси (ФОТО)

Громадянка України загинула в результаті теракту в московському аеропорту "Домодєдово", повідомляє "5 канал" з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

"За попередньою інформацією загинула одна громадянка України", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

На даний момент уточнюються інформація про інших пасажирів, які прибули рейсом з Одеси.

Джерела в дипломатичних колах України повідомили tochka.net, що від теракту загинула 29-річна поет, драматург і журналіст з Одеси Анна Яблонська, яка прилетіла до Москви отримувати театральну премію.

Її нова п'єса "Язичники" перемогла у Конкурсі кіносценаріїв "Особиста справа-2010".

У понеділок вдень Анна сіла в літак в Одесі, який приземлився в Москві близько 15.00.

У момент вибуху дівчина перебувала в залі прибуття міжнародних рейсів аеропорту Домодєдово.

Як пише газета Комсомольська Правда, друзі Анни до останнього не вірили, що Ганна опинилася в епіцентрі вибуху. Вони тут же кинули заклик у соціальних мережах. "Будь ласка, відгукніться усі, хто знає що-небудь про долю Анни Яблонської", "Аня не бере трубку, але ж хтось її напевно бачив", - писали в блогах.

Коли в інтернеті з'явився список постраждалих, доставлених в московські лікарні, прізвища Анни там не виявилося. Організатори премії "Особиста справа-2010" не стали зупиняти церемонію нагородження, сподіваючись, що Ганна просто не може вирватися з аеропорту.

"Ані Яблонської більше немає. Вона загинула під час вибуху в Домодєдово" - повідомили у своїх блогах знайомі дівчини. Вже відомо, що з Одеси до Москви вилетів чоловік Яблонської.

Народилася Анна Яблонська в Одесі 1981 року. Публікувалася в альманасі "ОМК", журналі "Жовтень". Увійшла у лонг-ліст Російської премії "Дебют" у номінації "літературна критика", у лонг-ліст драматургічного конкурсу "Євразія - 2005", дипломант конкурсу сучасної драматургії "Вільний Театр".

Завоювала 2-е місце на міжнародному конкурсі "Премьера.txt" 2005 року, 2-е місце на міжнародному конкурсі "Євразія" у 2006-му році.

Автор п'єс "Бермудський квадрат", "Відеокамера", "Вихід до моря", "Дюймовочка і метелик", "Закинуте радіо", "Монодіалоги", "Лист до зоопарку", "Тепло", "Праски", "Шоу ковбоя без собаки" тощо.

Нагадаємо, у міжнародному терміналі аеропорту Домодєдово в Москві приблизно о 15.40 за київським часом стався вибух, бомбу, за попередніми даними, привів у дію терорист-смертник. За останніми даними, загинули більше 30 людей, більше сотні постраждали. За фактом вибуху порушено справу за статтею "теракт".

На місці вибуху пізніше виявили останки терориста-смертника. За деякими повідомленнями, до теракту причетні кавказці.

Перед вибухом в Домодєдово прибули 30 пасажирів з України.

Зараз ви читаєте новину «У Домодєдово загинула драматург із Одеси (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути