Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2010 14:09

Націоналісти не дозволять "фабрикантам" співати російською

Націоналісти не дозволять "фабрикантам" співати російською

У Тернополі розклеюють поверх реклами концертів "Фабрика зірок 3" листівки з написами "На Українській сцені українські артисти співають українською, або не співають взагалі". Авторами ідеї є представники націоналістичної організації "Тризуб".

"Наша позиція незмінна - співак, який виріс в Україні, повинен пропагувати свою мову і культуру. Рідна мова – це святе, і повинно сприйматися українцем з такою ж пошаною як прапор чи герб. Говорячи і співаючи російською, співак плюндрує українську", - заявив голова обласного осередку "Тризубу" Зіновій Гвоздик.

Гвоздик зазначив, що листівки мають змусити організаторів концерту зробити програму виступу україномовною, або відмінити його взагалі, і таким чином не пропагувати чужинську культуру.

"Ми не проти, аби до Тернополя приїжджали показувати свої таланти іноземні співаки. Навіть не проти, аби українці в своїй програмі заспівали для нацменшин, кілька пісень молдавською, російською, чи навіть китайською. Але недопустимо, щоб на сцені в Україні українці співали лише російською", - додав "тризубівець".

Нагадаємо, активісти цієї організації у Тернополі традиційно закидують яйцями українських артистів, які приїжджають з російськомовною програмою. Такі акції останніми роками проводили на концертах Андрія Данилка, Ірини Білик, гурту ВІА Гра.

Найметкіше націоналісти кидали яйця в 2007 році на концерті Наталії Могилевської. Під час виконання першої ж пісні в співачку потрапило одразу два яйця. Вона не зупинила виступ. Кидальників затримали. Пізніше виявилося, що троє "тризубівців" мали квитки в найдорожчому місці залу. Придбали їх за 170 гривень кожен.

Виступ артистів "Фабрики зірок-3" у Тернополі відбудеться 14 лютого. На сцені палацу "Березіль" заплановано два концерти – денний та вечірній. Квитки продають за ціною 50-250 гривень.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти не дозволять "фабрикантам" співати російською ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

346

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути