четвер, 07 січня 2016 00:47

Нацбанк припинив роботу терміналів самообслуговування 24NONSTOP

Нацбанк припинив роботу терміналів самообслуговування 24NONSTOP
Фото: finance.bigmir.net

Національний банк України припинив переказ коштів в мережі терміналів 24NONSTOP, які раніше СБУ звинувачувала в фінансуванню тероризму.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

"Рішення про застосування такого заходу впливу регулятор прийняв, керуючись пунктом 41.6 статті 41 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", за порушення вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем та нормативно-правових актів Національного банку України, що містять вимоги щодо зупинення здійснення фінансових операцій", - аргументує прес-служба.

Прес-служба нагадує, що роботу мережі терміналів було зупинено 5 січня 2016 року.

"Національний банк України зобов'язав ТОВ "Ай Ті Фінанс" повідомити учасників внутрішньодержавної платіжної системи 24NONSTOP про зупинення здійснення ними переказу коштів у цій системі. Діяльність внутрішньодержавної платіжної системи 24NONSTOP зупинено з 05.01.2016 до усунення ТОВ "Ай Ті Фінанс" порушень законодавства", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня працівники СБУ прийшли до офісу великої мережі платіжних терміналів 24nonStop та вилучили у компанії сервери. Підставою для обшуку стало рішення суду, причина - кримінальна справа за ст. 258-5 Кримінального кодексу (фінансуванню тероризму), компанія нібито співпрацювала з ДНР і ЛНР. Мережа з 7500 терміналів відтоді припинила роботу.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк припинив роботу терміналів самообслуговування 24NONSTOP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути