Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2008 12:19

Нацбанк друкуватиме менше грошей

Національний банк України суттєво зменшить виготовлення нових грошей та рефінансування банків.

Про це голова НБУ Володимир Стельмах заявив після зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком, міністром фінансів України Віктором Пинзеником та головою НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною.

За його словами, НБУ буде проводити більш оптимальну, стриману монетарну політику. "Це означає, що питання випуску нових грошей, рефінансування і так далі, воно буде більш обмежено", - сказав Стельмах.

Він зауважив, що раніше НБУ закривав проблеми банків, у яких йшов великий відтік валютних депозитів, але, на думку голови Нацбанку, вже пройшло достатньо часу для того, щоб банки "зорієнтувались і здійснювали заходи по стримуванню відтоку депозитів".

"Ми вважаємо, що вже прийшов період, коли можна утриматись від такого масового рефінансування для закриття їхніх проблем поточної діяльності", - сказав Стельмах, додавши, що НБУ буде підвищувати "ціну нашого рефінансування".

"Ціна нашого рефінансування буде задіяна по двох напрямках – це підвищення облікової ставки", другим напрямком буде те, що банки мають закривати свої проблеми поточними резервами через додаткову емісію, сказав Стельмах, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Нацбанк друкуватиме менше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути