середа, 20 серпня 2008 13:57

На Житомирщині борються з дитячим алкоголізмом

На Житомирщині ініційовано проведення профілактичних заходів щодо боротьби з пияцтвом у молодіжному середовищі.

Про це повідомила пре-служба МВС України на своєму офіційному веб-сайті.

Спеціалісти Всесвітньої організації охорони здоров"я провели опитування 200 тисяч учнів 5-10 класів. За результатами анкетування Україна випередила усі європейські країни, зайнявши, в конкретному випадку, далеко не почесне перше місце з дитячого алкоголізму. Виявляється, 40% українських школярів регулярно вживають алкоголь. Втім, під регулярністю слід розуміти не як "раз на місяць", адже підлітки з пляшками пива або слабоалкогольними напоями на вулицях, навіть не старшого шкільного віку, а 13-15-річні, стали чомусь нормою.

Тільки на Житомирщині офіційно на обліках перебувають понад 25-ти неповнолітніх, що систематично вживають алкоголь, ще трьом підліткам лікарями встановлено страшний діагноз – алкоголізм. Проте це тільки офіційні дані, які можна сміливо потроїти.

Відповідно до запланованих заходів, правоохоронці проводять комплексну профілактику. На особливому контролі правоохоронців знаходиться протизаконна реалізація алкогольних та тютюнових виробів особам, що не досягли повноліття.

За свідченнями начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС України в Житомирській області Бориса Васькевича, лише упродовж трьох тижнів до адміністративної відповідальності притягнено близько 400 осіб.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині борються з дитячим алкоголізмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути