Ексклюзиви
середа, 06 червня 2007 17:50

На заклик переїхати до Росії відгукнулося всього 40 жителів Естонії

Інтерес до російської Програми сприяння добровільному переселенню співвітчизників в Естонії проявили до сьогодення всього 40 чоловік. З них тільки 19 рішуче настроєні повернутися на історичну батьківщину. При цьому в посольстві РФ в Естонії стверджують, що кількість осіб, що цікавляться умовами і можливостями переселення до Росії, за останні півтора місяці зросло.

За словами начальника департаменту по роботі із співвітчизниками МЗС Росії Володимира Здоровкіна, офіційного старту Програма з переселення співвітчизників в Естонії поки не отримали. "Старт буде дано в найближчі тижні, коли будуть прийнято два укази президента Російської Федерації і дві ухвали уряду Росії, необхідні для реалізації програми", - пояснив Здоровкін.

Представник МЗС проінформував, що в даний час продовжується узгодження регіональних програм в тих 12 регіонах Росії, які, готові прийняти добровільних переселенців. "Однією з перших пройшла узгодження і була затверджена губернатором програма Калінінградської області," - розповів Здоровкін.

Нагадаємо, що минулого року російський МЗС оцінив чисельність російської діаспори за кордоном в 30 мільйонів чоловік. У Естонії в даний час проживає більше 300 тисяч росіян, які складають 25,7 відсотка населення цієї прибалтійської республіки, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На заклик переїхати до Росії відгукнулося всього 40 жителів Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути