четвер, 18 березня 2010 19:38

На Закарпатті почалася паніка через землетрус

На Закарпатті почалася паніка через землетрус

На Закарпатті сьогодні увесь день панікують через чутки про можливий землетрус.

В обід керівництво Ужгородського національного університету відпустило з занять студентів, по обіді керівники багатьох державних установ дозволили працівникам піти додому.

На вулицях обласного центру увесь день чути розмови про землетрус. Люди телефонують рідним та знайомим. Попереджують про небезпеку.

"Керівництво типографічного підприємства "Патент" розпустило в обід робітників, які знаходяться на 9-му поверсі. Дозволили також іти додому вагітним. Казали, буде землетрус", - розповіла працівниця підприємства Тетяна.

Сейсмологи та працівники МНС заперечують ймовірність землетрусу.

Завідувач Ужгородською сейсмологічною станцією Світлана Плішко розповіла кореспонденту Gazeta.ua, що їм увесь день телефонують збентежені люди.

"По обіді приходили працівники МНС. Вони взяли інформацію і проводять обласну нараду. Жодної небезпеки землетрусу на території області немає. Хтось поширив цю чутку і тепер ми з"ясовуємо, хто викликав паніку. Якщо й припустити, що землетрус буде, то його сила не більше 5-6 балів за шкалою інтенсивності MSK-64", - повідомила вона.

Нагадаємо, ніч з 9 на 10 березня деякі жителі Миколаєва і Львова провели на вулиці. Паніку спричинило повідомлення про землетрус.

До кінця березня у Карпатах прогнозують землетрус. Про це розповів директор румунського інституту геофізики Георге Мермурян. Професор Національного технічного університету нафти і газу в Івано-Франківську Едуард Кузьменко каже, що краще перестрахуватися.

Нагадаємо, 5 березня румунський інститут фізики землі повідомив про активність ділянки в Карпатах на кордоні з Україною. Учені вважають, що це може призвести до землетрусу силою 8-9 балів за шкалою Ріхтера.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті почалася паніка через землетрус ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути