понеділок, 15 березня 2010 15:07

Киянам дали декілька порад на випадок землетрусу

Киянам дали декілька порад на випадок землетрусу

У зв"язку з інформацією про можливий землетрус у Києві столичні рятувальники дали декілька рекомендацій, як діяти під час і після його виникнення.

"Дійте відразу ж, як тільки відчуєте коливання ґрунту або споруди. Як можна швидше покиньте будинок і відійдіть від нього на відкриту місцевість, якщо ви знаходитеся на першому-другому поверхах, або негайно залиште кутові кімнати, якщо ви перебуваєте вище другого поверху", - попереджають у ГУ з питань надзвичайних ситуацій міськдержадміністрації.

Тим, хто перебуває у приміщенні, рятувальники радять стати в отворі внутрішніх дверей або в кутку кімнати, подалі від вікон і високих предметів.

У МНС також не рекомендують тим, хто перебуває вище п"ятого поверху, бігти до сходів або ліфтів, оскільки "вихід у таких випадках понад усе заповнений людьми, а ліфти, найвірогідніше, вийдуть з ладу".

Тих, хто у момент землетрусу перебував в автомобілі, рятувальники просять зупинитися, відкрити двері і залишатися у машині до припинення коливань.

До того ж у МНС наголосили, що після землетрусу може статися раптовий обвал, а також є небезпека витоку газу, від ліній електромереж, розбитого скла. У зв"язку з цим просять перевірити стан електро-, газо- і водопостачання.

Рятувальники радять не користуватися відкритим вогнем, освітленням, нагрівальними і газовими приладами, а також не включати їх доти, поки не буде впевненості у тому, що витоку газу немає.

Нагадаємо, раніше українські сейсмологи допускали, що можливий землетрус у Румунії може докотитися і до Києва, однак виключали ймовірність великого руйнування.

ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Киянам дали декілька порад на випадок землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути