четвер, 12 травня 2011 18:01

На захисницю Цимбалюка накинулись "свободівці"
13

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Близько тисячі членів та прихильників партії "Свобода" пікетували сьогодні львівську обласну адміністрацію.

Люди вимагали відставки губернатора області Михайла Цимбалюка. Пікет відбувався під час засідання позачергової сесії облради через події, які трапилися 9 травня.

"Ми стоїмо тут, щоб підтримати наших колег-депутатів у середині. Вони зараз вирішують дуже важливе для всіх нас питання. Тому хоч так ми повинні підтримати їх", - сказав голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

Засідання сесії транслювалося через гучномовці на територію перед обласною радою. Коли слово мав губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк пікетувальники голосно починали кричати "Ганьба!". Також почали розгортати плакати з написами: "Цимбалюк – не бреши!", "Цимбалюк, у відставку!", "Цимбалюк! Де ти був, коли били людей?".

"Та шо ви хочете від нього? Він нормальний! Мені раз поміг в одному питанні. Чого ж ви, гади, до людини вчепилися?!", - сказала пенсіонерка Марія Ріпка.

На жінку одразу ж накинулися пікетувальники. Почали обзивати її провокаторкою, штовхати і кричати, щоб забиралася геть.

"Я приїхав сюди із Жовкви. Добирався сам, на маршрутці. Інші знаю теж добиралися за власні кошти. Нас ніхто сюди не привозив. Ми не задоволені діями влади і міліції, які не перешкодили приїзду до Львова "Руского братства" і "Родіни". Також суд заборонив розгортати червоний прапор. Але ця вимога не була виконана. Тому хочемо, щоб за ці провокації відповіли всі і сповна", - розповів депутат Жовківської районної ради Василь Максимик.

Зараз ви читаєте новину «На захисницю Цимбалюка накинулись "свободівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути